Jak gotować Kozi ser – Kulinaria w domu

Kulinaria

Kozi ser – kulinaria to pyszne i smaczne danie, które powstaje przez dodanie startych ziemniaków do jogurtu, a następnie smażenie. Zazwyczaj podaje się ją z ryżem, chlebem lub roti. Ludzie z całego świata uwielbiają to danie i nasza rodzina również, zwłaszcza gdy chodzimy do restauracji.

Jednak, gdy zdecydujesz się zrobić to danie w domu, może to być dość trudne, ponieważ musisz przygotować wiele składników, a następnie musisz je usmażyć. Dlatego chciałabym podzielić się kilkoma skutecznymi wskazówkami, jak ugotować kozi ser – kulinaria w domu.

Potrzebne składniki:

Ziemniaki – 2 średniej wielkości

Sos pomidorowy – 1 łyżka

Cebula – 1 mała

Czosnek – 2 ząbki

Sól – 1 łyżka

Olej – 1 filiżanka

Metoda:

1. Przede wszystkim umyj ziemniaki i pokrój je w cienkie plasterki.

2. Po tym czasie włóż do garnka wodę, sól i cukier. Zagotuj je, a następnie odcedź wodę.

3. Teraz wlej olej na patelnię i trzymaj ją na ogniu.

4. Po tym wrzuć na olej ziemniaki i cebulę i podsmaż je.

5. Dodaj do nich czosnek i sos pomidorowy i smaż je przez 5 minut.

6. Na koniec dodaj do niego sól i pozwól mu gotować przez kolejne 15 do 20 minut.

7. Podawaj na gorąco.

Wnioski:

Kozi ser – kulinaria to bardzo popularne danie, ale dość trudno jest je zrobić w domu. To wymaga dużo wysiłku i czasu, aby go przygotować, ale jeśli przestrzegać powyższych wskazówek, będziesz w stanie zrobić to łatwo. Mam nadzieję, że podobało Ci się czytanie tego postu i dziękuję za Twój cenny czas.