Barszcz to zupa z buraków, kapusty i mięsa. Jest to popularne ukraińskie danie, a także narodowa potrawa Ukrainy. Na Ukrainie tradycyjnym sposobem gotowania barszczu jest dodanie do niego cebuli. Mam nadzieję, że ten artykuł pomoże Ci nauczyć się gotować tę słynną zupę.
Składniki:
1-2 kg buraków
4-5 kawałków mięsa
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
Sól
Kwaśna śmietana
Seler
Pietruszka
Szczypiorek
Gotowane ziemniaki
Papryka
Cytryna
Czosnek w proszku
Jak ugotować barszcz:
Buraki umyć, obrać i gotować przez 40-45 minut. Pokrój je na małe kawałki i pozwól im ostygnąć.
Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Podsmaż czosnek i cebulę.
Dodaj buraki na patelnię i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj sól i pieprz.
Wymieszaj kwaśną śmietanę i posiekaną pietruszkę.
Dodaj kwaśną śmietanę do patelni i wymieszaj.
Teraz dodaj ziemniaki na patelnię i wymieszaj.
Dodaj buraki i pozwól im się gotować przez kolejne 10 minut.
Po tym czasie wyłącz ogień i dodaj na patelnię ugotowane mięso.
Podawaj ten barszcz z podsmażonymi ziemniakami i selerem.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podoba Ci się mój przepis na barszcz ukraiński. Jest to jedna z najlepszych zup, którymi można się cieszyć podczas zimnej pory roku. Spróbuj tego i podziel się ze mną swoim doświadczeniem.
Barszcz ukraiński to zupa z buraków, kapusty i mięsa. Jest to popularne ukraińskie danie, a także narodowe danie Ukrainy. Na Ukrainie tradycyjnym sposobem gotowania barszczu jest dodanie do niego cebuli. Mam nadzieję, że ten artykuł pomoże Ci nauczyć się gotować tę słynną zupę.
Składniki:
1-2 kg buraków
4-5 kawałków mięsa
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
Sól
Kwaśna śmietana
Seler
Pietruszka
Szczypiorek
Gotowane ziemniaki
Papryka
Cytryna
Czosnek w proszku
Jak ugotować barszcz:
Buraki umyć, obrać i gotować przez 40-45 minut. Pokrój je na małe kawałki i pozwól im ostygnąć.
Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Podsmaż czosnek i cebulę.
Dodaj buraki na patelnię i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj sól i pieprz.
Wymieszaj kwaśną śmietanę i posiekaną pietruszkę.
Dodaj kwaśną śmietanę do patelni i wymieszaj.
Teraz dodaj ziemniaki na patelnię i wymieszaj.
Dodaj buraki i pozwól im się gotować przez kolejne 10 minut.
Po tym czasie wyłącz ogień i dodaj na patelnię ugotowane mięso.
Podawaj ten barszcz z podsmażonymi ziemniakami i selerem.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podoba Ci się mój przepis na barszcz ukraiński. Jest to jedna z najlepszych zup, którymi można się cieszyć podczas