Przepis na łatwe miękkie ciasteczka owsiane

Kulinaria

Dziś dzielę się przepisem na łatwe miękkie ciasteczka owsiane, te ciasteczka są lekkie w smaku, miękkie i chrupiące. Są one odpowiednie dla dzieci i dorosłych też. Zrobiłam te ciasteczka dla moich dzieci, ponieważ miały ochotę na coś słodkiego.

Składniki:

2 filiżanki płatków owsianych

1/2 filiżanki mąki owsianej

1/2 filiżanki mąki uniwersalnej

1 łyżka sody oczyszczonej

1 łyżeczka cynamonu

1/4 szklanki brązowego cukru

2 jajka

1/4 szklanki roztopionego masła

Instrukcje:

Rozgrzej piekarnik do 350° F.

Umieść masło i brązowy cukier w misce i dobrze je wymieszaj. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.

Dodać suche składniki jeden po drugim i dobrze wymieszać.

Nasmarować blachę do ciastek.

Łyżka ciasta w formie małych kulek i umieścić je na blasze.

Piec przez 12 do 14 minut.

Pozostawić do ostygnięcia na 2 do 3 minut.

Teraz weź arkusze z ciasteczkami i umieść je na drucianym stojaku.

Teraz pokrój ciasteczka na małe kawałki i podawaj.

Te ciasteczka są niskokaloryczne, bezglutenowe i są pełne białka. Są zdrową przekąską dla dzieci. Podzieliłam się z Tobą również łatwym sposobem na zrobienie miękkich i chrupiących ciasteczek.

Mam nadzieję, że Wam się spodoba.