Dziś dzielę się przepisem na łatwe miękkie ciasteczka owsiane, te ciasteczka są lekkie w smaku, miękkie i chrupiące. Są one odpowiednie dla dzieci i dorosłych też. Zrobiłam te ciasteczka dla moich dzieci, ponieważ miały ochotę na coś słodkiego.
Składniki:
2 filiżanki płatków owsianych
1/2 filiżanki mąki owsianej
1/2 filiżanki mąki uniwersalnej
1 łyżka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
1/4 szklanki brązowego cukru
2 jajka
1/4 szklanki roztopionego masła
Instrukcje:
Rozgrzej piekarnik do 350° F.
Umieść masło i brązowy cukier w misce i dobrze je wymieszaj. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.
Dodać suche składniki jeden po drugim i dobrze wymieszać.
Nasmarować blachę do ciastek.
Łyżka ciasta w formie małych kulek i umieścić je na blasze.
Piec przez 12 do 14 minut.
Pozostawić do ostygnięcia na 2 do 3 minut.
Teraz weź arkusze z ciasteczkami i umieść je na drucianym stojaku.
Teraz pokrój ciasteczka na małe kawałki i podawaj.
Te ciasteczka są niskokaloryczne, bezglutenowe i są pełne białka. Są zdrową przekąską dla dzieci. Podzieliłam się z Tobą również łatwym sposobem na zrobienie miękkich i chrupiących ciasteczek.
Mam nadzieję, że Wam się spodoba.