Najlepszy przepis na polewę czekoladową dla ciasta czekoladowego

Kulinaria

Czekolada to doskonały deser, jest słodki, mniam i pyszny. Istnieje wiele różnych ciast i ciastek dostępnych na rynku i jeśli chcesz cieszyć się każdym z nich musisz przygotować dobry przepis na polewę czekoladową. Jeśli nie wiesz jak przygotować tę glazurę to nie martw się, bo w tym artykule, dowiesz się najlepszy przepis na glazurę czekoladową.

Istnieje wiele przepisów na ciasto czekoladowe dostępnych w Internecie, ale najlepszym i najprostszym jest polewa czekoladowa. Polewa czekoladowa jest połączeniem syropu czekoladowego i cukru pudru, a jeśli dodasz do niej mleko to staje się bogatą i kremową polewą.

Tak więc, rozpocznijmy przepis na polewę czekoladową:

Składniki:

– 250 gm cukru pudru

– 250 ml wrzącej wody

– 1 łyżka kakao w proszku

– 2 łyżki mleka

– 2 łyżki mąki kukurydzianej

– 100 g roztopionego masła

– 1 łyżka esencji waniliowej

– 1 łyżka śmietany

Sposób:

Wymieszaj mąkę kukurydzianą i kakao w proszku razem w misce i odstaw na bok.

Podgrzej wrzącą wodę na patelni i dodaj do niej kakao, cukier puder i mąkę. Gdy zacznie wrzeć wymieszaj i gotuj przez minutę.

Dodaj mleko i roztopione masło i dobrze wymieszaj.

Gdy mieszanina ostygnie, dodaj esencję waniliową i śmietanę i dobrze wymieszaj.

Gotowe!

Możesz użyć jej do różnych rodzajów ciast, jest to również świetny lukier do babeczek. Możesz wypróbować tę polewę do ciasta czekoladowego i daj mi znać, co o niej myślisz.

Wnioski:

Polewa czekoladowa jest najlepszą polewą do ciasta czekoladowego. Jest również używany do pokrycia ciast i ciastek. Jeśli nie wiesz jak zrobić tę glazurę to możesz ją zrobić według powyższego przepisu.