Czy wiesz, jak zrobić Macarons? To prosty przepis i jeśli wcześniej robiłeś makarony, nie będzie ci trudno go zrobić.
Te pyszne ciasteczka pochodzą z XVII wieku, a w XIX wieku Francuzki piekły je na specjalne okazje i wesela. W XVIII wieku mężczyźni zaczęli je spożywać.
Ale te pyszne smakołyki nie są wykonane dla wszystkich. Jeśli chcesz zrobić macarons, to musisz mieć cierpliwość i umiejętności.
Czym są macarons?
Macaron to lekkie i delikatne ciasteczko, które wygląda jak mini pączek i jest wykonane z mąki migdałowej. Najpopularniejszym przepisem na macaron jest francuski przepis na macaron, który jest wykonany z mąki migdałowej, cukru pudru, białek jaj, ekstraktu migdałowego i wanilii.
Składniki:
Mąka migdałowa: Jest to mieszanina drobno zmielonych migdałów i białek jaj.
Białka jaj: Białka jaj w proszku pomagają w procesie pieczenia, ponieważ sprawiają, że macarons są lżejsze i bardziej puszyste.
Wanilia: Jest to słodki i bogaty aromat, który pomaga w uzyskaniu lekkiego i delikatnego smaku.
Cukier puder: Jest to główny składnik przepisu na macarony, ponieważ pomaga w tworzeniu chrupiących i słodkich macaronów.
Jaki jest proces robienia macarons?
Przepis macaron jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych wskazówek, aby zrobić idealne macarons.
Upiecz muszle: Najpierw musisz rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Weź dwie miski i dodaj mąkę migdałową i cukier puder do jednej miski. Do drugiej miski dodaj białko jajka w proszku.
Dobrze wymieszaj składniki, aby uzyskać gładkie ciasto.
Uformować ciasto: Musisz uformować ciasto w torbie do pipetowania i rurką je na blasze do pieczenia.
Upiec muszle: Wstawić je do piekarnika i piec przez 12 do 15 minut.
Ostudzić muszle: Wyjmij blachę z piekarnika i wyjmij macarons. Umieść je na stojaku i pozwól im całkowicie ostygnąć.
Zrób nadzienie: Nadszedł czas, aby zrobić nadzienie. Wymieszaj w misce ekstrakt migdałowy i cukier puder.
Dodaj makarony i wymieszaj je. Dodaj nadzienie do macarons i włóż je ponownie do piekarnika na 5 do 10 minut.
Ostudzić nadzienie: Pozwól macarons całkowicie ostygnąć.
Zamrozić macarons: Zamroź macarons przez co najmniej 2 godziny. Pomoże to w uczynieniu macarons miękkie.
Wnioski:
ciasteczka firmowe od HULA Ciacho
Macarons to najlepsze ciasteczka, które są wykonane z pomocą mąki migdałowej i białka jaj w proszku. Są one idealnym smakołykiem na lato, więc jeśli chcesz je zrobić, to spróbuj zrobić je teraz.