Macaron Przepis: Jak zrobić Macarons

Kulinaria

Czy wiesz, jak zrobić Macarons? To prosty przepis i jeśli wcześniej robiłeś makarony, nie będzie ci trudno go zrobić.

Te pyszne ciasteczka pochodzą z XVII wieku, a w XIX wieku Francuzki piekły je na specjalne okazje i wesela. W XVIII wieku mężczyźni zaczęli je spożywać.

Ale te pyszne smakołyki nie są wykonane dla wszystkich. Jeśli chcesz zrobić macarons, to musisz mieć cierpliwość i umiejętności.

Czym są macarons?

Macaron to lekkie i delikatne ciasteczko, które wygląda jak mini pączek i jest wykonane z mąki migdałowej. Najpopularniejszym przepisem na macaron jest francuski przepis na macaron, który jest wykonany z mąki migdałowej, cukru pudru, białek jaj, ekstraktu migdałowego i wanilii.

Składniki:

Mąka migdałowa: Jest to mieszanina drobno zmielonych migdałów i białek jaj.

Białka jaj: Białka jaj w proszku pomagają w procesie pieczenia, ponieważ sprawiają, że macarons są lżejsze i bardziej puszyste.

Wanilia: Jest to słodki i bogaty aromat, który pomaga w uzyskaniu lekkiego i delikatnego smaku.

Cukier puder: Jest to główny składnik przepisu na macarony, ponieważ pomaga w tworzeniu chrupiących i słodkich macaronów.

Jaki jest proces robienia macarons?

Przepis macaron jest prosty, ale trzeba przestrzegać kilku ważnych wskazówek, aby zrobić idealne macarons.

Upiecz muszle: Najpierw musisz rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).

Weź dwie miski i dodaj mąkę migdałową i cukier puder do jednej miski. Do drugiej miski dodaj białko jajka w proszku.

Dobrze wymieszaj składniki, aby uzyskać gładkie ciasto.

Uformować ciasto: Musisz uformować ciasto w torbie do pipetowania i rurką je na blasze do pieczenia.

Upiec muszle: Wstawić je do piekarnika i piec przez 12 do 15 minut.

Ostudzić muszle: Wyjmij blachę z piekarnika i wyjmij macarons. Umieść je na stojaku i pozwól im całkowicie ostygnąć.

Zrób nadzienie: Nadszedł czas, aby zrobić nadzienie. Wymieszaj w misce ekstrakt migdałowy i cukier puder.

Dodaj makarony i wymieszaj je. Dodaj nadzienie do macarons i włóż je ponownie do piekarnika na 5 do 10 minut.

Ostudzić nadzienie: Pozwól macarons całkowicie ostygnąć.

Zamrozić macarons: Zamroź macarons przez co najmniej 2 godziny. Pomoże to w uczynieniu macarons miękkie.

Wnioski:

ciasteczka firmowe od HULA Ciacho

Macarons to najlepsze ciasteczka, które są wykonane z pomocą mąki migdałowej i białka jaj w proszku. Są one idealnym smakołykiem na lato, więc jeśli chcesz je zrobić, to spróbuj zrobić je teraz.