W Indiach imbir jest uważany za przyprawę, dzięki której potrawy są smaczne. Imbir jest również nazywany jako Zingiber officinale. Właściwości lecznicze imbiru są dobrze znane. Imbir jest również stosowany w leczeniu nudności, zgagi, niestrawności i bólów głowy. Imbir ma również właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.
Tutaj opowiem Wam jak zrobić imbir w słoiku. Metoda ta jest prosta i skuteczna.
Potrzebne składniki:
2 łyżki stołowe świeżego imbiru
Cynamon w proszku
Masło lub olej
Sól
Wskazówki:
Weź 2 łyżki stołowe świeżego imbiru. Obierz go i pokrój na małe kawałki.
Dodaj sól i cynamon w proszku i dobrze wymieszaj.
Teraz dodaj masło lub olej i dobrze wymieszaj.
Na koniec przechowuj mieszaninę w słoiku.
Wnioski:
Smak tego imbiru jest pikantny i bogaty. Możesz go podawać jako przekąskę lub jako deser. Więc, ciesz się imbirem w słoiku.