Ciasto z kremem kokosowym

Kulinaria

Tort śmietankowy jest bardzo prosty do zrobienia i można go przygotować na każdą imprezę i zrobić na wszystkich wrażenie.

Składniki:

2 jajka

1 szklanka cukru

½ szklanki suchego kokosa

1/3 szklanki roztopionego masła

½ szklanki mąki tortowej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Wymieszaj cukier i żółtka w misce i ubijaj, aż będą puszyste i jasne.

Dodać roztopione masło i dobrze wymieszać.

Przesiej razem mąkę tortową i proszek do pieczenia i dodaj do masy jajecznej.

Dodaj odsączony kokos i dobrze wymieszaj.

Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy i piecz przez 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Ostudzić w formie przez kilka minut, a następnie wyjąć na drucianą półkę, aby całkowicie ostygnąć.

Aby przygotować polewę, zmieszaj w robocie kuchennym wysuszony kokos, cukier i białko jajka i zmiksuj kilka razy.

Rozprowadzić na schłodzonym cieście i pozostawić do zastygnięcia na kilka godzin.

Ciasto można przechowywać do trzech dni przykryte folią.

Do tego przepisu możesz użyć różnych ciast z kremem. Spróbuj znaleźć taki, który jest nieco inny, aby nadać mu szczególny charakter.