Barszcz ukraiński Przepis

Kulinaria

Barszcz to zupa z buraków, kapusty i mięsa. Jest to popularne ukraińskie danie, a także narodowa potrawa Ukrainy. Na Ukrainie tradycyjnym sposobem gotowania barszczu jest dodanie do niego cebuli. Mam nadzieję, że ten artykuł pomoże Ci nauczyć się gotować tę słynną zupę.

Składniki:

1-2 kg buraków

4-5 kawałków mięsa

1 cebula

3-4 ząbki czosnku

Sól

Kwaśna śmietana

Seler

Pietruszka

Szczypiorek

Gotowane ziemniaki

Papryka

Cytryna

Czosnek w proszku

Jak ugotować barszcz:

Buraki umyć, obrać i gotować przez 40-45 minut. Pokrój je na małe kawałki i pozwól im ostygnąć.

Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Podsmaż czosnek i cebulę.

Dodaj buraki na patelnię i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj sól i pieprz.

Wymieszaj kwaśną śmietanę i posiekaną pietruszkę.

Dodaj kwaśną śmietanę do patelni i wymieszaj.

Teraz dodaj ziemniaki na patelnię i wymieszaj.

Dodaj buraki i pozwól im się gotować przez kolejne 10 minut.

Po tym czasie wyłącz ogień i dodaj na patelnię ugotowane mięso.

Podawaj ten barszcz z podsmażonymi ziemniakami i selerem.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podoba Ci się mój przepis na barszcz ukraiński. Jest to jedna z najlepszych zup, którymi można się cieszyć podczas zimnej pory roku. Spróbuj tego i podziel się ze mną swoim doświadczeniem.

Barszcz ukraiński to zupa z buraków, kapusty i mięsa. Jest to popularne ukraińskie danie, a także narodowe danie Ukrainy. Na Ukrainie tradycyjnym sposobem gotowania barszczu jest dodanie do niego cebuli. Mam nadzieję, że ten artykuł pomoże Ci nauczyć się gotować tę słynną zupę.

Składniki:

1-2 kg buraków

4-5 kawałków mięsa

1 cebula

3-4 ząbki czosnku

Sól

Kwaśna śmietana

Seler

Pietruszka

Szczypiorek

Gotowane ziemniaki

Papryka

Cytryna

Czosnek w proszku

Jak ugotować barszcz:

Buraki umyć, obrać i gotować przez 40-45 minut. Pokrój je na małe kawałki i pozwól im ostygnąć.

Rozgrzej patelnię i dodaj oliwę z oliwek. Podsmaż czosnek i cebulę.

Dodaj buraki na patelnię i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj sól i pieprz.

Wymieszaj kwaśną śmietanę i posiekaną pietruszkę.

Dodaj kwaśną śmietanę do patelni i wymieszaj.

Teraz dodaj ziemniaki na patelnię i wymieszaj.

Dodaj buraki i pozwól im się gotować przez kolejne 10 minut.

Po tym czasie wyłącz ogień i dodaj na patelnię ugotowane mięso.

Podawaj ten barszcz z podsmażonymi ziemniakami i selerem.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podoba Ci się mój przepis na barszcz ukraiński. Jest to jedna z najlepszych zup, którymi można się cieszyć podczas