Ponieważ nadszedł sezon wakacyjny, będzie mnóstwo pysznych smakołyków wokół i wiem, że większość z nas szuka czegoś nowego i wyjątkowego. Cóż, dziś jestem tutaj, aby podzielić się z wami niektóre z najbardziej kreatywnych przepisów macarons. Te macarons są idealne dla Ciebie, którzy szukają czegoś innego i pyszne.
Te macarons są nie tylko na sezon wakacyjny, ale są one również idealne dla codziennego traktowania. Są one najlepszym prezentem, który można dać swoim bliskim, ponieważ będą zdumieni tym pysznym i niesamowitym ciasteczkiem.
Oto przepisy macarons, które dzielę z wami:
1. Cytryna, bazylia i orzechy laskowe macarons
Składniki
– 150 g cukru
– 50 g białek jaj
– 1 żółtko
– 20 g skrobi kukurydzianej
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1 łyżka bazylii
– ½ łyżki orzechów laskowych
– 1 łyżka esencji waniliowej
– 1 filiżanka mąki migdałowej
– 200 g białej czekolady
Metoda
1. Zacznij od żółtka, dodaj do niego skrobię kukurydzianą i dobrze wymieszaj. Dodaj cukier i ponownie wymieszaj.
2. Teraz dodaj do masy białko i zacznij dobrze mieszać.
3. Dodaj sok z cytryny i dobrze wymieszaj.
4. Dodaj esencję waniliową i dobrze wymieszaj.
5. Dodać orzechy laskowe i dobrze wymieszać.
6. Na koniec dodać mąkę migdałową i dobrze wymieszać.
7. Wstawić ciasto do lodówki na 15 minut.
8. Wyjmij ciasto z lodówki i przełóż na blat.
9. Używając dłoni, wałkuj je, aż uzyska gładką konsystencję.
10. Za pomocą wykrawacza do ciasteczek wytnij makarony.
11. Umieść ciasteczka w piekarniku na 5 minut w temperaturze 180 C.
12. Wyjąć z piekarnika i pozwolić im ostygnąć.
13. Roztopić białą czekoladę w mikrofalówce i umieścić kilka jej kropel na wierzchu każdego macarona.
14. Smacznego!!!
2. Truskawkowe macarons
Składniki
– 1 filiżanka truskawek
– 2 filiżanki mąki migdałowej
– ¾ szklanki cukru pudru
– 1 łyżka esencji waniliowej
– 1 jajko
– 1 łyżka proszku do pieczenia
– 1 łyżka soli
– 1 filiżanka lodów
Metoda
1. Przygotuj mąkę migdałową, cukier puder i sól.
2. Teraz dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.
3. Dodaj lody i dobrze wymieszaj.
4. Włóż masę do lodówki na 15 minut.
5. Wyjmij masę i umieść ją na blacie.
6. Używając dłoni, wałkuj ją, aż uzyska gładką konsystencję.
7. Za pomocą wykrawacza do ciasteczek wytnij makarony.
8. Piecz je w piekarniku przez 7 minut w temperaturze 175 C.
9. Pozwól im ostygnąć.
10. Umieść sos truskawkowy na wierzchu każdego macaronu i