Jak zrobić pyszne wołowe curry przepis

Kulinaria

Czy uwielbiasz pikantne jedzenie? Jeśli tak to pokochasz ten przepis, ponieważ jest bardzo aromatyczny i pikantny.

Składniki:

– 1 kg mięsa

– 2 łyżki oleju

– 2 zielone chili

– 1 łyżka imbiru

– 1/2 łyżeczki czosnku

– 1 średnia cebula

– 1 filiżanka mrożonego groszku

– 1 czerwone chili

– 2 łyżki ketchupu pomidorowego

– Sól według smaku

– 2 szklanki wody

Proces gotowania:

Rozgrzej olej i dodaj cebulę i imbir. Smaż przez 5 minut. Dodaj czosnek i zielone chili. Smaż przez 3 do 5 minut. Dodaj mięso i smaż przez 10 minut. Teraz dodaj ketchup pomidorowy i gotuj przez kolejne 5 do 10 minut. Dodaj sól według smaku.

Teraz dodaj wodę i gotuj mięso przez 15 minut.

Podawaj z ryżem i warzywami.

Wnioski:

Możesz również spróbować tego przepisu z jagnięciną lub kurczakiem. Spróbuj i podziel się z nami swoim doświadczeniem.