Czy uwielbiasz pikantne jedzenie? Jeśli tak to pokochasz ten przepis, ponieważ jest bardzo aromatyczny i pikantny.
Składniki:
– 1 kg mięsa
– 2 łyżki oleju
– 2 zielone chili
– 1 łyżka imbiru
– 1/2 łyżeczki czosnku
– 1 średnia cebula
– 1 filiżanka mrożonego groszku
– 1 czerwone chili
– 2 łyżki ketchupu pomidorowego
– Sól według smaku
– 2 szklanki wody
Proces gotowania:
Rozgrzej olej i dodaj cebulę i imbir. Smaż przez 5 minut. Dodaj czosnek i zielone chili. Smaż przez 3 do 5 minut. Dodaj mięso i smaż przez 10 minut. Teraz dodaj ketchup pomidorowy i gotuj przez kolejne 5 do 10 minut. Dodaj sól według smaku.
Teraz dodaj wodę i gotuj mięso przez 15 minut.
Podawaj z ryżem i warzywami.
Wnioski:
Możesz również spróbować tego przepisu z jagnięciną lub kurczakiem. Spróbuj i podziel się z nami swoim doświadczeniem.