2 Najlepsze przepisy na makarony na wakacje

Kulinaria

Ponieważ nadszedł sezon wakacyjny, będzie mnóstwo pysznych smakołyków wokół i wiem, że większość z nas szuka czegoś nowego i wyjątkowego. Cóż, dziś jestem tutaj, aby podzielić się z wami niektóre z najbardziej kreatywnych przepisów macarons. Te macarons są idealne dla Ciebie, którzy szukają czegoś innego i pyszne.

Te macarons są nie tylko na sezon wakacyjny, ale są one również idealne dla codziennego traktowania. Są one najlepszym prezentem, który można dać swoim bliskim, ponieważ będą zdumieni tym pysznym i niesamowitym ciasteczkiem.

Oto przepisy macarons, które dzielę z wami:

1. Cytryna, bazylia i orzechy laskowe macarons

Składniki

– 150 g cukru

– 50 g białek jaj

– 1 żółtko

– 20 g skrobi kukurydzianej

– 1 łyżka soku z cytryny

– 1 łyżka bazylii

– ½ łyżki orzechów laskowych

– 1 łyżka esencji waniliowej

– 1 filiżanka mąki migdałowej

– 200 g białej czekolady

Metoda

1. Zacznij od żółtka, dodaj do niego skrobię kukurydzianą i dobrze wymieszaj. Dodaj cukier i ponownie wymieszaj.

2. Teraz dodaj do masy białko i zacznij dobrze mieszać.

3. Dodaj sok z cytryny i dobrze wymieszaj.

4. Dodaj esencję waniliową i dobrze wymieszaj.

5. Dodać orzechy laskowe i dobrze wymieszać.

6. Na koniec dodać mąkę migdałową i dobrze wymieszać.

7. Wstawić ciasto do lodówki na 15 minut.

8. Wyjmij ciasto z lodówki i przełóż na blat.

9. Używając dłoni, wałkuj je, aż uzyska gładką konsystencję.

10. Za pomocą wykrawacza do ciasteczek wytnij makarony.

11. Umieść ciasteczka w piekarniku na 5 minut w temperaturze 180 C.

12. Wyjąć z piekarnika i pozwolić im ostygnąć.

13. Roztopić białą czekoladę w mikrofalówce i umieścić kilka jej kropel na wierzchu każdego macarona.

14. Smacznego!!!

2. Truskawkowe macarons

Składniki

– 1 filiżanka truskawek

– 2 filiżanki mąki migdałowej

– ¾ szklanki cukru pudru

– 1 łyżka esencji waniliowej

– 1 jajko

– 1 łyżka proszku do pieczenia

– 1 łyżka soli

– 1 filiżanka lodów

Metoda

1. Przygotuj mąkę migdałową, cukier puder i sól.

2. Teraz dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.

3. Dodaj lody i dobrze wymieszaj.

4. Włóż masę do lodówki na 15 minut.

5. Wyjmij masę i umieść ją na blacie.

6. Używając dłoni, wałkuj ją, aż uzyska gładką konsystencję.

7. Za pomocą wykrawacza do ciasteczek wytnij makarony.

8. Piecz je w piekarniku przez 7 minut w temperaturze 175 C.

9. Pozwól im ostygnąć.

10. Umieść sos truskawkowy na wierzchu każdego macaronu i